לפני המדריך שיעור קצרצר בגיאוגרפיה. שחושבים על סיני אוטומטית מדברים על קו החוף. לא משנה עם מדובר בחושות או במלונות, 90% מדובר על אזור קו החוף. יש כמה מקומות מהממים ומיוחדים מאוד הרחק מקו החוף ויותר אל כיוון ההרים פנים מדבר. ההמלצה שלי בתור אחת שרגישה לקור – בעונה החורפית להישאר ללון על קו החוף, לא לעלות גבוה אל ההרים. צריך לקחת בחשבון שבהרים הטמפרטורה מאוד נמוכה וגם יורד שלג וחשש לשטפונות ממש כמו שיש בחורף אצלנו.
ההמלצה שלי היא ללון בקו החוף – טאבה/נואיבה/דהב/שארם… ולעשות טיול של כמה שעות להרים, במידה ויש שם שלג. מה שגם במהלך היום הטמפרטורת גבוהות יותר (עדיין קפוא) לכן טיול של כמה שעות לשלג סוגר פינה. אם אין שלג, אני אחכה לפעם אחרת לעונה חמה יותר כדאי לטייל שם, נטו בגלל הרגישות שלי לקור.
הבנתי מחבריי שאחרי השלג יש מפלים ונחלים מהממים ליד מנזר סנטה קטרינה – עדיין קפוא אבל מהמם
כך שנגיד ופספסתם את השלג בסיני, תהיו בטוחים שכל המים זורמים כעת בנחלים ומפלים מרהיבים.
שלג בסיני
כן זה קיים וזה מושלם. בתקופה זאת של השנה (ינואר – פברואר) יש שלג לכמה ימים במנזר סנטה קטרינה. המנזר שנמצא גבוה בהרים משנה את צבעיו ללבן ומתכסה כולו בשכבת שלג. חווייה מהממת שאוהבי סיני הותיקים (אבו'ש) זוכרים היטב עוד מהימים שסיני היתה שלנו והם שירתו שם.
תודה לHosni על התמונות המהממות האלו, באמת שתמונות מיוחדות
מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני חולה על פריחות, גם בסיני השקדיה פורחת בעונה זו, אולי תמצאו אותה.
בקו החוף הטמפרטורה ביום בהחלט נוחה, ובגדים ארוכים דקים מספיקים, בלילה קריר וצריך להתלבש חמים יותר. בכל מקרה תמיד כדאי להתעדכן במזג אוויר לפני הגעה. אז אחרי שבדקנו בכל הקבוצות/אתרים/משרד הבריאות מה נוהלי בדיקות הקורונה העדכניות, הגיע הזמן לתכנן את החופשה החורפית שממש במרחק נסיעה מאיתנו.
קדימה לפינוקים בסיני החורפית
באופן כללי, יוצא לי לבקר בסיני בחורף בערך פעם בשנתיים. בגלל שקר בלילה אני מעדיפה ללון במלון או בחושה בנויה בגלל הבידוד של הקור – אני יחסית מגוונת ביניהם. המדריך לסיני החורפית מתכנן חופשה של סופ"ש – אולי סופ"ש וקצת. חופשה שתהיה כייפית ובעיקר ממלאת באנרגיות חדשות ומלא מסאז'ים בייבי, מלא.
מכיוון שאני מגיעה לסיני לא מעט, למדתי לחסוך בעלויות. אני מגיעה עם תקציב מצומצם ולכן לפעמים אבחר ללון בחושה בנויה במקום מלון (לא תמיד, אבל לרוב). אפשר לקחת חושה בנויה ולהעזר במוניות במהלך היום לספא שבמלונות שמסביב. באופן אישי אני מאוד אוהבת את החושות הבנויות של סמי באדם קאמפ, באמצע של רצועת החוף של ראס-א סטן. החושות הבנויות מבודדות, עם מקלחת ושירותים, אחלה של חבר'ה ואוכל פצצה.
יום ראשון: טאבה הייטס
במלון טאבה הייטס, או בשמו המלא והארוך – מלון "אינטרקונטיננטל טאבה הייטס רסורט", יש ספא מהמם במראה ייחודי. בספא תוכלו למצוא מגוון של טיפולים, ג'קוזי, סאונות, חדרי אדים ובריכה מקורה. מעוצב יפה בסגנון חמאם טורקי. חוויית רגיעה קצת שונה שיש לסיני להציע.
יום שני: "נמיתחה ספא" בנואיבה
מקום קסום וחמוד בנואיבה, לא מפונפן אבל יש לו קסם משלו. קוראים לו Namitha Spa ותוכלו למצוא אצלו טיפולי ספא וג'קוזי עם חווייה רגועה ונעימה. ממליצה מאוד לסיני בחורף.
יום שלישי: יוגה ומדיטציה בדהב
לפני החזרה הביתה לארץ הלחוצה שלנו, אני ממליצה להעביר "ויש" לנפש. סדנת יוגה ומדיטציה יומית בדהב אצל שרה – Yoga, Meditation & Freediving שבהחלט עושה את העבודה. לא תמיד יש סדנאות וכדאי להתעדכן בעמוד שלה לפני. אבל לא חייב רק אצלה, יש עוד מלא סדנאות וריטריטים ששווה לקחת חלק בהם רגע לפני החזרה לארץ. אם יהיה ביקוש בענין בשמחה שאוסיף עוד.
כמה מילים אחרונות
עכשיו אחרי שקראתם את המדריך על סיני החורפית, שתפו אותי – אתם נוסעים לסיני בחורף? ממליצים לנסוע בחורף ואיזו עונה אתם מעדיפים?
אם לקחתם חלק מהטיפים של המדריך שתפו אותי איך היה! בא לי לשמוע. אם אתם צריכים עזרה בתכנון הטיול שלכם או אם יש לכם מה להוסיף למדריך כתבו לי ואוסיף. תהנו
3 Responses
יש גם שלג באזור נואיבה או רק בהרים?
באיזו תקופה הכי כדאי לבוא בשביל לראות את השלג?
נואיבה ממש על הים אז שם אין שלג,
השלג הוא בהרים והכי כדאי להגיע בחודשים ינואר פבואר
לא ידעתי שככה סיני נראית בחורף… חידשת לי משהו